Bitcoin navigeert door woelige wateren in aanloop naar historisch bullish april – eToro Crypto Roundup


Crypto krijgt te maken met gemengd sentiment terwijl Bitcoin ETF’s aan de horizon opdoemen.

Bitcoin bevaart woelige zeeën, met golven van tegenstrijdig sentiment die de markt onder de kritische hoogwatermark van $60K schommelen.

Prijzen zonken naar dieptepunten van $50K in het begin van de week door gemengde krantenkoppen. Twee vooraanstaande banken op Wall Street kondigden aan dat ze Bitcoin ETF’s zouden aanvragen, terwijl Ray Dalio waarschuwde dat in “bepaalde omstandigheden” de cryptoasset verboden zou kunnen worden in de VS.

De tweets van Elon Musk veroorzaakten meer golven van volatiliteit. Tesla’s “Technoking” kondigde woensdag aan dat de autofabrikant Bitcoin-betalingen zou accepteren, wat een korte koersstijging veroorzaakte. Maar toen hij tweette: “Trotseer DeFi niet”, bleef het toonaangevende gedecentraliseerde financiële platform Ethereum vlak.

De hoogtepunten van deze week

  • Banken vechten om Bitcoin ETF-markt
  • Tesla bevestigt betrokkenheid bij crypto met Bitcoin-betalingen

Banken dringen aan op Bitcoin ETF-markt

Zowel Goldman Sachs als Fidelity hebben vorige week Bitcoin ETF-aanvragen ingediend bij de Securities and Exchange Commission (SEC), waardoor de hoop is gewekt dat het langverwachte investeringsvehikel eindelijk zou kunnen worden goedgekeurd.

Wijdverspreide beschikbaarheid van een dergelijke ETF zal naar verwachting de sluizen openen voor meer geld om naar de markt te stromen, waardoor beleggers indirect Bitcoin kunnen kopen zonder een portemonnee te hoeven opzetten, en de cryptoasset kunnen toevoegen aan traditionele pensioen- en belastingvrije spaarrekeningen.

In totaal liggen er nu zeven ETF-aanvragen te wachten op behandeling. Hoewel de SEC tot nu toe heeft geweigerd om er een goed te keuren, zouden de nieuwe aanvragen van twee van de grootste vermogensbeheerders ter wereld anders kunnen worden overwogen.

Tesla bevestigt crypto-engagement met Bitcoin-betalingen

Tesla voegde afgelopen woensdag Bitcoin toe als betaaloptie, en cementeerde zijn toewijding aan cryptocurrency met nog twee bombshell aankondigingen.

De autofabrikant zal niet alleen de beste technische praktijken volgen door zijn eigen Bitcoin-knooppunt te runnen, maar zal ook de trend van handelaren die naar dollars omzetten, doorbreken en de Bitcoin die het verdient met de verkoop van auto’s voor de lange termijn “HODL”.

Hoewel sommigen suggereren dat Tesla uniek is in dit opzicht, zullen traders General Motors nauwlettend in de gaten houden nadat CEO Mary Barra in een earnings call zei dat er “niets is dat uitsluit” dat de autofabrikant Bitcoin accepteert, uitgaande van “een sterke vraag van klanten”.

De komende week

Na het vuurwerk van januari heeft Bitcoin in februari en maart niet dezelfde explosieve winsten opgeleverd. Toch suggereren historische prijsgegevens dat april betere marktomstandigheden zou kunnen brengen. Bitcoin heeft in de afgelopen acht van de tien jaar winsten geboekt in deze maand, met een gemiddelde stijging van ongeveer 40%.

Veteraan-handelaar Peter Brandt suggereerde ook dat stijgende prijzen op de agenda zouden kunnen staan. In een gesprek met Real Vision op 26 maart vergeleek hij de huidige prijsactie met de “pauze halverwege” van 2017, en beweerde dat Bitcoin de komende weken een nieuwe grote opwaartse beweging zou kunnen maken.

Bitcoin Outlook: de meest significante uitbraak die ik in lange tijd heb gezien
Bitcoin Blueprint Erfahrungen & Test